D-Link en WaterAid slaan handen ineen om drinkwater in ontwikkelingslanden te verbeteren

Schoon water en betere sanitaire voorzieningen gerealiseerd door donatie voor elke in Europa verkochte EyeOn™ Baby Monitor

24 JUNI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link is een samenwerking aangegaan met WaterAid om het leven van families in ontwikkelingslanden te verbeteren. D-Link doneert een deel van de opbrengst van ieder in Europa verkocht product uit de EyeOn™ Baby Monitor-serie.

Ongeveer een tiende van de wereldbevolking – 748 miljoen mensen – heeft geen toegang tot schoon drinkwater, terwijl twee van de vijf (2,5 miljard) geen toegang heeft tot goede sanitaire voorzieningen. Als gevolg daarvan overlijdt er elke vijf minuten een kind jonger dan vijf jaar aan diarree. Door een deel van de verkoop van zijn EyeOn™ Baby Monitor-serie te doneren, ondersteunt D-Link het levensreddende werk van WaterAid en geeft het ouders in een aantal van de armste gemeenschappen de best mogelijke levenskans voor hun pasgeboren baby’s.

“Elke nieuwe ouder wil zijn of haar baby beschermen en verzorgen,” aldus Kevin Wen, president van D-Link Europe Ltd. "De EyeOn™ Baby Monitor-serie geeft ouders een gerust gevoel omdat ze hun baby eenvoudig en veilig in de gaten kunnen houden op hun mobiele apparaat. Maar voor veel ouders in ontwikkelingslanden zijn fundamentele basisbehoeften zoals schoon water en sanitaire voorzieningen de grootste uitdaging. Wij willen alles doen wat we kunnen om dit te veranderen, en daarom hebben we de handen ineen geslagen met WaterAid.”

Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie toont aan dat elke dollar, pond of euro die wordt geïnvesteerd in water en sanitaire voorzieningen, zichzelf vier keer terugverdient in de vorm van toegenomen productiviteit. Schoon water redt niet alleen levens; het is ook een vitale boost voor de economie en ontwikkeling van de armste landen ter wereld.

Barbara Frost, Chief Executive van WaterAid, zegt: “We zijn zeer verheugd over onze nieuwe samenwerking met D-Link, die een jaar duurt en WaterAid waardevolle middelen zal verschaffen en bewustzijn zal creëren voor ons werk. In de armste gemeenschappen ter wereld kunnen schoon, veilig water en betere sanitaire voorzieningen het verschil betekenen tussen leven en dood voor een moeder en haar baby. Het kost slechts 15 pond om ervoor te zorgen dat iemand langdurig toegang heeft tot veilig water en betere sanitaire voorzieningen. De ondersteuning van D-Link maakt dan ook echt een verschil en helpt bij het redden en veranderen van duizenden levens.”

De EyeOn™ Baby Monitor-serie transformeert elk mobiel apparaat in een veelzijdige en toch gebruiksvriendelijke babymonitor. Ouders kunnen de monitor thuis draadloos verbinden of via het internet op het werk, zodat ze hun baby overal en altijd in de gaten kunnen houden. Hij zit boordevol functies om u te helpen voor uw kind te zorgen, zoals het monitoren van beweging, geluid en temperatuur, nachtzicht, automatische snapshots en het opnemen en opslaan van camerabeelden. De babymonitors beschikken zelfs over een speaker zodat ouders hun kinderen kunnen horen en gerust stellen. Bovendien kunnen de babymonitors slaapliedjes afspelen zodat een baby gemakkelijk in slaap valt.

Ouders een gerust gevoel geven, is een belangrijke focus geworden voor D-Link sinds de introductie van de EyeOn™ Baby Monitor-serie. De samenwerking met WaterAid is een logisch gevolg van het streven van D-Link om ouders te helpen bij het beschermen van hun kinderen.

Ga voor meer informatie over D-Link’s babymonitors naar:

DCS-800L: http://www.dlink.com/nl/nl/home-solutions/view/baby-monitor/dcs-800l-wifi-baby-monitor

DCS-820L: http://www.dlink.com/nl/nl/home-solutions/view/baby-monitor/dcs-820l-wifi-baby-camera

Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en YouTube

Over WaterAid
De visie van WaterAid is een wereld waarin iedereen toegang heeft tot veilig water en sanitaire voorzieningen. De internationale organisatie is actief in 26 landen in Afrika, Azië en het Pacifisch gebied om levens te veranderen door toegang tot veilig water, hygiëne en sanitaire voorzieningen te verbeteren in een aantal van de armste gemeenschappen ter wereld. Sinds 1981 heeft WaterAid 19,2 miljoen mensen voorzien van veilig water en, sinds 2004, 15,1 miljoen mensen van sanitaire voorzieningen. Ga naar www.wateraid.org voor meer informatie, volg @wateraidUK op Twitter of bezoek ons op Facebook op www.facebook.com/wateraid.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten