D-Link Smart Switches bieden MKB 10Gbps-connectiviteit

Stackable gigabit smart managed switches maken zakelijk netwerk klaar voor ‘Bring Your Own Device’

31 MAART 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link levert met de lancering van een nieuwe serie stackable gigabit smart managed switches met 10Gbps uplinks (DGS-1510) flexibiliteit, schaalbaarheid, functies en prestaties voor bedrijven van alle groottes.

Tot voor kort was het opwaarderen van switches naar 10Gbps-connectiviteit voor kleine en middelgrote bedrijven een enorme investering. Bedrijven moesten overstappen naar een gecompliceerde, volledig beheerde switchoplossing. De nieuwe 10Gbps smart managed switches van D-Link lossen dit probleem op. De switches evenaren de prestaties en functies van een beheerde switch, maar dan met het prijskaartje van een smart switch.

De DGS-1510 serie bestaat uit versies met 16, 24 en 48 10/100/1000 Mbps poorten, waaronder twee Gigabit SFP-poorten en twee 10Gbps SFP+-poorten, evenals een 24-poorts optie met Power-over-Ethernet (PoE). Dit biedt bedrijven een eenvoudige en kosteneffectieve manier voor het beheren van netwerken in alle soorten en maten.

Door het leveren van 10Gbps SFP+-poorten is deze serie ideaal voor implementaties in het netwerk van kleinere bedrijven die hoge eisen aan hun bandbreedte stellen voor bijvoorbeeld datareplicatie en back-ups, ‘Video On Demand’-applicaties en servervirtualisatie. Bij de inzet in middelgrote tot grote ondernemingen kunnen de switches dienen voor een perfecte distributie van al het dataverkeer naar de aangesloten apparaten in het netwerk.

De DGS-1510 serie beschikt over een heel scala aan functies die voorheen alleen beschikbaar waren op high-end managed switches. Deze omvatten uitgebreide Layer 2 en Layer 3-eigenschappen, Quality of Service (QoS) en bandbreedtebeheer, evenals diverse energiebesparende opties.

Dit wordt aangevuld met een sterke beveiliging inclusief innovatieve IP-MAC-port-binding, Safeguard Engine, ACL en ARP Spoofing Prevention om het netwerk te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en ongeoorloofde toegang.

Een uitgebreide beheeroplossing maakt het gemakkelijk om het hele netwerk via een webinterface te beheren of met de D-Link Network Assistant, met functies zoals automatische detectie van switches en batchbewerkingen.

Daarnaast is er een 24-poorts-versie beschikbaar met ondersteuning voor PoE, waarbij maximaal 30W vermogen per switchpoort beschikbaar is volgens IEEE standaard 802.3at. Voor bedrijven die voedingsspanning beschikbaar willen hebben voor VoIP-telefoons, wireless access-points of netwerkcamera's biedt dit ontwerp meer flexibiliteit voor het beschikbaar maken van een stroomvoorziening tegen betaalbare installatiekosten. Er hoeven geen additionele netstroom aansluitingen te worden aangelegd. De toegevoegde optie van PoE en de port-scheduling functionaliteit maakt het mogelijk om poorten of netwerken die niet in bedrijf zijn spanningsloos te maken, wat de kosten nog verder doet dalen bij een gelijktijdige verhoging van de veiligheid van het netwerk.

Daarnaast ondersteunt deze nieuwe reeks via fysieke stacking 10Gbps-connectiviteit voor het bouwen van een fouttolerante netwerkoplossing en een gecentraliseerd beheer door middel van virtuele stacking via het Single IP Management (SIM) van D-Link. Hierdoor kunnen tot 32 apparaten worden beheerd via een enkel IP-adres. Dit vereenvoudigt het beheer van kleine werkgroepen SIM vermindert niet alleen het aantal IP-adressen dat nodig is om het netwerk te beheren, maar ook kunnen switches virtueel via Ethernet worden gestapeld in plaats van gebruik te maken van fysieke uplink- of stackingpoorten. Hiermee vervalt de behoefte aan gespecialiseerde stackingkabels terwijl op hetzelfde moment de afstandsbarrières worden geëlimineerd die meestal bij gebruik van andere stackingtechnologieën de opties beperken.

De 1510 serie switches maken de 10Gbps netwerk oplossingen toegangelijk voor een breed publiek. De switches zijn toekomstvast waardoor de zakelijke-, educuative- en beveiligingsmarkten nu in staat zijn om in hun it-netwerk te investeren, zonder dat het IT-budget een probleem oplevert.

De D-Link Smart SwitchDGS-1510-20 is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van 219 euro ex BTW.

De D-Link Smart SwitchDGS-1510-28 is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van 295 euro ex BTW.

De D-Link Smart SwitchDGS-1510-28P is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van 615 euro ex BTW.

De D-Link Smart SwitchDGS-1510-52 is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van 560 euro ex BTW.

Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en YouTube

Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten