ABI Research: ”D-Link wereldwijd marktleider Wireless AC”

12,7% marktaandeel voor D-Link AC routers

27 MAART 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Uit onderzoek van ABI Research blijkt dat D-Link in het derde kwartaal van 2013 wereldwijd marktleider is als het gaat om AC Routers voor consumenten. Aan de hand van driemaandelijkse verkoopgegevens en prognoses toont de studie aan dat D-Link een marktleidend 12,7% marktaandeel bezat.

ABI Research onderzocht de wereldwijde zakelijke- en consumentenmarkt voor Wireless LAN (WLAN) producten. De wereldwijde markt voor WLAN producten, inclusief access points, steeg in 2013 naar 139.1 miljoen stuks.

Afgelopen jaar bestond het merendeel van de markt nog uit de Wireless N apparatuur. Volgens ABI Research zal het aandeel van Wireless N dit jaar afnemen en zal eind 2014 bijna de helft (45%) van de markt uit Wireless AC apparatuur bestaan.

Citaten
"Het onderzoek van ABI bevestigt de resultaten van D-Link’s inspanning om de voordelen van AC aan consumenten duidelijk te maken. Wireless AC biedt een veel betere internetverbinding dan Wireless N voor bijvoorbeeld het streamen van media en online gaming. D-Link biedt het meest uitgebreide assortiment Wireless AC Cloud Routers en de positie als marktleider versterkt onze toewijding om voor iedere consument de juiste netwerkoplossingen te ontwikkelen." Kevin Wen, President van D-Link Europe
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten