D-Link DGS-3000-10TC managed switch voor MKB

10-poorts Gigabit L2 managed switch beschermt tegen spanningspieken en heeft een aantal krachtige beveiligingsfuncties

20 NOVEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link breidt zijn lijn van L2 managed switches uit met de introductie van de DGS-3000-10TC. Deze zeer betrouwbare switch biedt bedrijven veel functies en mogelijkheden voor een gunstige prijs.

De DGS-3000-10TC is ontworpen voor het leveren van Gigabit snelheden voor kleine en middelgrote ondernemingen die hun netwerkprestaties willen optimaliseren. Daarnaast biedt de DGS-3000-10TC een laag stroomverbruik, uitstekende betrouwbaarheid en uitstekende beveiliging. Zijn flexibiliteit maakt de switch ook geschikt voor edge-of-network-inzet in grotere bedrijven of in telecomkasten bij service providers.

Alle ethernetpoorten van de DGS-3000-10TC beschikken over een 6 kV-beveiliging tegen spanningspieken en blikseminslag. Dit beschermt de switch bijvoorbeeld tegen spanningspieken door onjuiste elektrische bekabeling of wanneer de ethernetkabels bloot liggen in open ruimtes. De netwerkbetrouwbaarheid is ook gewaarborgd met Ethernet Ring Protection (ERPS) en een 50 ms netwerk herstel mechanisme voor verscheidene netwerktopologieën. D-Link Loopback Detection schakelt automatisch een poort uit wanneer een lus wordt ontdekt.

Groei en netwerkexpansie zijn vereenvoudigd dankzij Virtual Stacking support en Single Ip Management. Dit reduceert het aantal IP-adressen dat binnen een netwerk nodig is, om beheer uit te voeren op de omgeving. Deze technologie stelt de beheerder in staat om maximaal 32 switches te beheren met slechts één IP-adres. Dit vereenvoudigt het netwerkbeheer, in het bijzonder bij kleine werkgroepen en maakt het mogelijk om switches toe te voegen zonder speciale bekabeling.

Netwerkbeveiliging wordt gegarandeerd dankzij verscheidene gebruiker/apparatuur-verificatiefuncties en strikte adresbinding om aanvallen op het netwerk te voorkomen. Beheerders kunnen hiermee de veiligheidsinstellingen beheren zonder clientsoftware op ieder netwerkapparaat te installeren. Dit is vooral belangrijk bij apparaten waarop deze software niet kan worden geïnstalleerd. Hiermee kunnen gebruikers dus gerust zijn dat privacygevoelige gegevens worden geborgd binnen de omgeving.

De DGS-3000-10TC is gecertificeerd voor IPv6, dus bij een toekomstige overgang naar IPv6 functioneert de switch uitstekend. De DGS-3000-10TC ondersteunt ook geavanceerde functies voor Quality of Service (QoS) om bedrijfskritische diensten (bv IP-telefonie) op een betrouwbare wijze te leveren en de Bandwidth Control-functie maakt het mogelijk om de upstream/downstream snelheid te definiëren voor iedere poort in stappen van 64Kbps. Voor service providers die triple-play-diensten willen leveren, beschikt de DGS-3000-10TC over volledige L2 multicast-functies, wat betekent dat de switch ook de steeds populairdere IPTV-diensten kan ondersteunen.

Tot slot brengen D-Link Green Technology-functies de energiekosten omlaag door het stroomverbruik te reduceren zonder dat de prestaties verslechteren. Deze functies omvatten ook ondersteuning voor het 802.3az Energy Efficient Ethernet protocol dat minder stroomverbruik mogelijk maakt tijdens perioden van lage data-activiteit.

De DGS-3000-10TC managed switch is per directverkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van €299.- ex BTW.

Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en YouTube

Citaten
"Voor groeiende bedrijven kan het moeilijk zijn om betrouwbaar en veilig netwerktoegang te leveren, maar de DGS-3000-10TC geeft beheerders de mogelijkheden om deze uitdagingen aan te gaan. Een heel scala aan functies, inclusief beveiliging tegen netspanningpieken, netwerkomschakeling en een naadloos migratietraject naar IPv6 worden gecombineerd met een uiterst aantrekkelijke prijs, om er zeker van te zijn dat compromissen geen optie hoeven te zijn." Kevin Wen, President van D-Link Europe
Afbeeldingen
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten