D-Link DAP-3310 verbetert draadloos netwerk buitenshuis

Exterior Access Point combineert Wireless N-connectiviteit met PoE Pass-Through

12 NOVEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link introduceert de Wireless N PoE Outdoor Access Point met PoE Pass-Through (DAP-3310), waarmee gebruikers de dekking van het draadloze signaal buiten eenvoudig kunnen verbeteren en uitbreiden met de flexibiliteit van Power-over-Ethernet (PoE).

De DAP-3310 is IPX6 geclassificeerd, wat betekent dat de extender bestand is tegen regen en extreme weersomstandigheden. Netwerkbeheerders kunnen het systeem op veel manieren inzetten dankzij de verschillende instellingen, tools voor netwerkbeheer en beveiligingsfuncties.

Met een maximale draadloze toegangssnelheid van 300 Mbps, biedt de DAP-3310 via de ingebouwde 10 dBi sector high gain-antenne, extra dekking op de lastigste plekken. Bovendien kunnen aparte netwerken die niet fysiek kunnen worden verbonden, onderling worden gekoppeld. De DAP-3310 kan worden gebruikt als standaard toegangspunt (AP), draadloos distributiesysteem (DDS), DDS met AP, repeater, draadloze client, WISP client-router en WISP-repeater.

Beheerders hoeven niet meer te werken met afzonderlijke netwerken en verschillende toegangspunten. Dankzij de DAP-3310 is het mogelijk een enkel toegangspunt in te zetten ter ondersteuning van meerdere toepassingen, zoals openbare internettoegang en interne netwerkbesturing. Het systeem ondersteunt daarnaast 802.1Q VLAN tagging en WLAN-partitionering, een praktische functie voor bijvoorbeeld draadloze hotspots. Wanneer partitionering van station naar station is ingeschakeld, is de beveiliging beter omdat draadloze gebruikers elkaar niet kunnen zien. Hierdoor wordt de kans op gegevensdiefstal sterk verminderd.

Met de ondersteuning van gegevensversleuteling en WPA/WPA2-beveiligingsfuncties wordt de veiligheid van het netwerk verzekerd. Daarnaast is het systeem voorzien van MAC adresfiltering voor toegangscontrole en de functie “SSID-broadcast uitschakelen” om zo toegang tot het interne netwerk door buitenstaanders te beperken. Zo kunnen netwerkbeheerders de DAP-3310 op verschillende manieren beheren met behulp van webtoegang en geavanceerde netwerkmanagementfuncties.

De Wireless N PoE Outdoor Access Point met PoE Pass-Through (DAP-3310) is per direct verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van €89.- incl BTW.

Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en Youtube

Citaten
"Of het nu de buitenruimte van een café, de zij-ingang van een gebouw of een draadloze verbinding tussen twee panden op een campus is, dit systeem is ideaal in een situatie waar buiten internetverbinding nodig is. Vooral als men ook extra randapparatuur, zoals een beveiligingscamera, wil gebruiken. Dankzij PoE Pass-Through kunnen gebruikers een IP-camera aansluiten en van stroom voorzien zonder dat er kabels of stopcontacten voorhanden moeten zijn" Kevin Wen, President van D-Link Europe
Afbeeldingen
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten