Snelheid thuisnetwerk grootste internetfrustratie

Tweederde van thuisgebruikers vervangt nooit de door de ISP geleverde router

29 OCTOBER 2013, AMSTERDAM
Summary
De snelheid van het internet en lagere netwerksnelheden bij het gebruik van meerdere apparaten tegelijk, zijn de belangrijkste oorzaken van internetfrustraties in het huis bij consumenten. Dit blijk uit onderzoek onder 1500 zakelijke- en thuisgebruikers in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd door OnePoll namens D-Link.

Andere grote frustraties zijn: onbetrouwbare verbindingen (24 procent), mobiele apparaten waarvan de accu tijdens het downloaden leeg raakt (21 procent) en geen WiFi-bereik in huis of de tuin (20 procent).

Frustraties met betrekking tot snelheid werden voornamelijk benoemd door respondenten uit Italië (48 procent), Spanje (43 procent) en Duitsland (40 procent). In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn de prestaties beter. De Spaanse en Italiaanse gebruikers hebben de traagste verbindingen van alle Europese huishoudens wanneer meerdere apparaten op één netwerk zijn aangesloten.

Over heel Europa claimde minder dan de helft van de respondenten (44 procent) HD-films te kunnen bekijken zonder problemen zoals langzame buffering, lage snelheden en slechte kwaliteit. Slechts 41 procent van de respondenten geeft aan meerdere apparaten tegelijk te kunnen gebruiken, 39 procent kan vanuit huis werken zonder dat de breedbandaansluiting wordt vertraagd en 36 procent kan zonder problemen webcams gebruiken. Hieruit blijkt dat minstens twee op de drie mensen worstelt om thuis een betrouwbare, snelle internetaansluiting te krijgen.

Ondanks deze frustraties gaf tweederde van de thuisgebruikers (61 procent) toe dat ze nog steeds de router gebruiken die was verstrekt door de internetprovider. Minder dan een derde (27 procent) van de respondenten heeft hun router geüpgraded naar een ander type om de prestaties te verbeteren. Dit suggereert dat veel consumenten zich niet realiseren dat veel internetfrustraties eenvoudig kunnen worden opgelost door in een betere router te investeren.

Volgens het onderzoek verwacht 60 procent van de respondenten dat zij in 2020 in staat zullen zijn om huishoudelijke apparatuur en gadgets op afstand te bedienen en 56 procent verwacht dat ze home digital entertainment in hoge kwaliteit kunnen bekijken zonder netwerkproblemen.

  Andere opmerkelijke feiten uit het onderzoek:

  • Ononderbroken kijken naar HD-films was een groter probleem in Frankrijk en Spanje (meer dan 50 procent van de respondenten ervaart dit als problematisch)
  • Werken vanuit huis zonder enige netwerkproblemen was de grootste uitdaging in Duitsland (52 procent)
  • Het gebruik van webcams was lastiger voor mensen in Frankrijk (42 procent) en Duitsland (46 procent) dan in Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk (31 procent elk)

 

 Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en YouTube

Quotes
"Consumenten die dit soort problemen ervaren, kunnen profiteren van Wireless AC. Dit is de nieuwe draadloze netwerkstandaard en Wireless AC levert niet alleen grotere netwerksnelheden, maar reduceert ook netwerkcongestie wanneer er meerdere apparaten van hetzelfde netwerk gebruik maken. Door middel van SmartBeam™-technologiesturen D-Link’s AC routers een draadloos signaal naar dode zones zodat hier nu wel bereik is. Bovendien gaan door de snelheid waarmee gegevens worden getransporteerd de accu's van mobiele apparatuur langer mee." Kevin Wen, President van D-Link Europe
Images
About D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

news