D-Link breidt Power over Ethernet Smart Switch portfolio uit

bedient zo een grotere markt

18 SEPTEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link breidt het assortiment Smart Switches uit met PoE-switches die een hogere poortdichtheid bieden. Deze nieuwe Smart Switches bieden zakelijke gebruikers meer flexibiliteit als het gaat om kosten, schaalbaarheid en het aansluiten van apparaten zoals IP-telefoons, netwerkcamera’s en Wireless Access Points. Door deze apparaten via de netwerkverbinding van stroom te voorzien, worden zowel de netwerk- als stroomvoorzieningen eenvoudiger, en gaan de investeringskosten omlaag.

Door de uitbreiding van het Smart Switch Portfolio hebben bedrijven nu een ruimere keuze om hun gewenste poortdichtheid alsmede het Power over Ethernet budget te kiezen. Aan het portfolio is recentelijk de DGS-1210-24P (24 poorten Gigabit en 4 SFP Poorten) toegevoegd.  Voorbeelden van andere switches uit deze range zijn de DGS-1210-08P en de DGS-1210-48, voorzien van Gigabit en SFP poorten. Het volledige smart switch portfolio omvat switches met 8, 10, 16, 20, 24, 28, 48 en 52 poorten en voorzien van PoE en PoE+ afhankelijk van het model.

PoE-switches zijn een praktische en handige manier om netwerkapparatuur aan te sluiten en van stroom te voorzien. Tot nu toe werd de implementatie bemoeilijkt door het Power Budget (de beperkte maximale stroomcapaciteit van de switch), waardoor maar een beperkt aantal apparaten op de switches kon worden aangesloten. D-Link heeft het Power Budget van deze nieuwe Smart Switches aanmerkelijk vergroot. Hierdoor kunnen nu meer apparaten via Ethernetkabels van stroom worden voorzien dan wanneer gebruik wordt gemaakt van stopcontacten. De verhoging van het Power Budget zorgt er voor dat D-Link een leidende positie inneemt in de markt van Smart Switches.

D-Link smart switches zorgen ervoor dat bedrijfsdata veilig is, door management- en beveilingsvoorzieningen, zoals IP-Mac Port Binding (IMPB). Deze functie vereist dat een IP-adres en een Mac-adres met elkaar worden vergeleken en met elkaar overeen moeten komen voordat een apparaat verbinding kan maken met het netwerk.

De D-Link Smart Switch familie kan in de volle breedte van een omgeving worden ingezet. Met de 48-poorts switch kunnen bedrijven aggereren, de kleinere varianten kunnen als access switch worden ingezet. Alle switches uit deze serie zijn rackmountable.

Prijs informatie:

DGS 1210 – 08P                                               145 euro ex. Btw

DGS 1210 – 24P                                               349 euro ex. Btw

DGS 1210 – 48                                                  399 euro ex. Btw

Citaten
"Power over Ethernet maakt het gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen nog eenvoudiger voor kleinere bedrijven. Met deze nieuwe switches kunnen ondernemers een netwerk eenvoudig installeren en beheren, ook als er geen IT-afdeling of uitgebreide technische kennis in huis is. Met de introductie van deze switches omvat het assortiment van D-Link een switch voor elk bedrijf: niet alleen bedrijven die meer stroomaansluitingen nodig hebben, maar ook ondernemingen die dit met een krap budget moeten doen." Kevin Wen, president van D-Link Europe
Afbeeldingen
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten