D-Link introduceert ShareCenter™+ voor het op afstand streamen, delen en opslaan van media

De 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure is voorzien van mydlink™ Cloud Services en hoeft niet te worden geconfigureerd

04 SEPTEMBER 2013, AMSTERDAM
Summary
Vandaag lanceert D-Link de ShareCenter™+ 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure (DNS-327L). Hiermee biedt D-Link nieuwe flexibele mogelijkheden voor het maken van backups en het streamen van media zoals films en muziek. De ShareCenter™+ ondersteunt de gratis mydlink™ Cloud Services, waarmee gebruikers op afstand toegang hebben tot hun gegevens. Ook kunnen ze deze files via een mobiele telefoon of PC waar ook ter wereld beheren en delen. Het opslagapparaat is snel en eenvoudig te installeren.

Met de ShareCenter™+ zijn gebruikers altijd en overal met hun muziek, videobeelden, foto’s en bestanden verbonden. Of ze nu in de auto muziek willen streamen van een thuisbibliotheek naar een smartphone, in een eetcafé tijdens de lunch hun zakelijke bestanden inzien of vrienden hun vakantiefoto’s laten zien zonder de computer aan te zetten, ze hebben er altijd snel en eenvoudig toegang toe.*

Multimedia streamen en delen op afstand
De Sharecenter™+ levert indrukwekkende prestaties wanneer media naar een grote verscheidenheid aan standalone mediaspelers en gameconsoles worden gestuurd. Het apparaat is voorzien van DLNA-certificatie en er is geen computer nodig om content naar de tv te sturen. Een speciale media-pc is verleden tijd.

Voor mensen met een iPod, iPhone of iPad is een iTunes mediaserver in de Sharecenter™+ geïntegreerd. Het apparaat is zelfs voorzien van een P2P download engine, waarmee eenvoudig en snel nieuwe content kan worden gedownload. De streaming- en P2P-functionaliteit werkt op afstand via de beveiligde mydlink™-portal, waardoor je echt altijd en overal toegang hebt.

Backups maken van je belangrijkste bestanden
Dankzij de hardware in combinatie met Gigabit-connectiviteit, kan de gebruiker snel backups maken en bestanden verzenden. In minder dan een minuut maak je een backup van 1700 songs of een film in hoge definitie. In minder dan 2 minuten verzend je 10.000 foto’s. Zo bespaar je veel tijd en energie en wordt het nog makkelijker om je gegevens veilig te bewaren.

Personal Cloud
De Sharecenter™+ maakt optimaal gebruik van de mydlink™ Cloud Services en lost daarmee het probleem van beperkte opslagruimte op smartphones en tablets op. De gemiddelde gebruiker heeft thuis meer dan 50 GB aan foto’s en muziek liggen en dat is te veel voor de meeste mobiele apparaten. Daarnaast hoef je geen tijd meer te verspillen aan bestandsbeheer of een moeilijke keuze tussen de films en muziek die je wilt synchroniseren: alles is op elk moment toegankelijk via je personal cloud.

Meer dan Network Attached Storage
Met slimme library-toepassingen kan de gebruiker eenvoudig muziek en foto’s organiseren. Dankzij Music Center, met een geïntegreerde musicplayer en ondersteuning voor Apple AirPlay, kan je je muziekverzameling beheren. Met de functie Photo Center creëer je snel fotoalbums, beheer je foto’s en deel je je favoriete kiekjes via sociale netwerken zoals Facebook, Picasa en Flickr. Surveillance Center doet hetzelfde voor camera’s die geschikt zijn voor mydlink™, zodat je snel een eenvoudig een uitgebreid surveillancesysteem kunt instellen. 

Moeiteloos installeren dankzij Zero Configuration
De Sharecenter™+ is zeer gebruiksvriendelijkheid dankzij de unieke Zero Configuration-functionaliteit van D-Link. Het apparaat wordt automatisch gedetecteerd en geconfigureerd bij gebruik met een compatibele D-Link Cloud Router. Je hoeft er alleen een of twee schijven in te schuiven en op een knop te drukken.

Met behulp van een handige software-wizard kunnen schijven optimaal worden geïnstalleerd in een RAID 1 (mirror)-configuratie, zodat er geen gegevens verloren gaan als een van de schijven uitvalt. De schijven kunnen ook in drie andere configuraties worden geïnstalleerd (Standard, JBOD, RAID 0). Met de uitgebreide backupsoftware en ondersteuning van Apple Time Machine is de integriteit van de belangrijkste gegevens uit alle apparaten gegarandeerd.

De ShareCenter™+ 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure (DNS-327L) is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van €199,- incl. BTW.

 

Opmerkingen voor de redactie:

 

ShareCenter™+ 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure (DNS-327L):

Hardware

 • 2 x 3.5” SATA interne schijfsleuven (elke capaciteit),
 • USB 3.0-aansluiting (voor extra externe opslag of multifunctionele printer),
 • Gigabit Ethernet-aansluiting.


Gratis Cloud Services

 • mydlink-enabled – bestanden en mappen overal openen, downloaden, uploaden of verwijderen via een mobiel apparaat met de mydlink Access-NAS app,
 • media op afstand delen via een mobiele app of op een pc via de mydlink portal.

 

Mediastreaming

 • DLNA-gecertificeerde mediaserver,
 • Photo Center-software,
 • iTunes mediaserver,
 • Peer-to-peer download engine.

 

Backupfunctionaliteit

 • backupsoftware met uitgebreide functionaliteit,
 • ondersteuning voor lokale, remote, USB en cloud-backup,
 • ondersteuning voor Apple Time Machine,
 • meerdere configuratiemogelijkheden voor harde schijven: RAID 0, RAID 1, JBOD, Standard.
Quotes
"De ShareCenter™+ maakt bestandsopslag, het delen van bestanden en mediastreaming nu nog makkelijker, vooral in combinatie met de gratis mydlink™ Cloud Services. Media en documenten die op de ShareCenter™+ zijn opgeslagen, zijn direct toegankelijk via elk apparaat met een internetverbinding. Je kunt altijd bij je favoriete films en muziek, of bij dat ene belangrijke bestand, waar je ook bent." Kevin Wen, President van D-Link Europe
Images
Videos
About D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

news