D-Link bewakingscamera functioneert zelfs bij het felste licht optimaal

Dag/nacht-camera levert full HD-beeldkwaliteit voor een professionele bewakings- en beveiligingsoplossing

17 JULY 2013, AMSTERDAM
Summary
D-Link introduceert de Full HD WDR Day & Night Outdoor Dome Network Camera (DCS-6513). Deze camera registreert uitzonderlijke HD-videokwaliteit, zelfs onder de moeilijkste lichtomstandigheden, door de drie megapixels voor full HD-resolutie. Het is de ideale bewakingsoplossing voor woningen en kleine bedrijven die een professioneel IP bewakings- en beveiligingssysteem willen installeren in binnen- of buitenruimtes met sterk variërende lichtintensiteit.

Ruimtes met complexe lichtomstandigheden, zoals een receptie met beglazing of een winkel met grote ramen, zijn altijd een uitdaging voor videobewaking. In fel verlichte ruimtes is het moeilijker om duidelijke, gedetailleerde beelden te registreren en dan in het bijzonder als een object of persoon van achteren wordt belicht. De DCS-6513 compenseert echter deze lichtcontrasten. Als deze wordt geïnstalleerd bij een glazen deur of een raam waar fel licht doorheen schijnt, compenseert de Wide Dynamic Range (WDR)-technologie van de camera het tegenlicht. Zo levert de camera heldere, duidelijke beelden met een beter contrast.

De DCS-6513 heeft een P-Irislens met motor, waardoor grotere beelddiepte wordt gerealiseerd dan met een standaard irislens. Ook kan men op afstand inzoomen en scherpstellen op een specifiek deel van het te bewaken gebied. Bovendien is de camera voorzien van ingebouwde infrarood LED-verlichting voor ’s nachts. Daarmee wordt een bereik van maximaal 30 meter gehaald vanaf één installatiepunt.

De robuuste vormgeving van de DCS-6513 is voorzien van een vandaal- en weerbestendige behuizing. De camera kan vanwege het ingebouwde verwarmings- en koelsysteem worden gebruikt bij vrijwel alle temperaturen. Omdat er verscheidene bevestigingsmogelijkheden zijn, kan de camera in de meeste binnen- en buitenruimtes worden geïnstalleerd.

De camera is eenvoudig te installeren met behulp van een gratis softwarepakket. Met D-ViewCamTM kan de gebruiker vanaf een centrale computer met maximaal 32 camera’s beelden opnemen, beheren en bekijken. Een bewegingsdetectiesysteem start de opnamen en verzendt een melding per e-mail naar de eigenaar. Zo weet men zeker dat 24 uur per dag  ongewone activiteiten in de bewaakte omgeving direct worden gemeld en geregistreerd op camera.

Er kan een MicroSD/SDHC-kaart in de camera worden geplaatst voor opslag. Zo kunnen beelden worden geregistreerd zonder dat er een pc of netwerkopslag nodig is.

De camera kan niet alleen als beveiligingsoplossing worden gebruikt, maar in combinatie met een microfoon en luidspreker (niet meegeleverd) kan dit systeem ook als toegangssysteem worden gebruikt.                        

De D-Link Full HD WDR Day & Night Outdoor Dome Network Camera (DCS-6513) is per direct verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van  699 euro ex BTW.

Voor meer informatie: http://www.dlink.nl  of http://www.dlink.be

Quotes
"Tot nu toe is HD-video voor beveiligingsdoeleinden altijd een probleem geweest in ruimtes met fel of sterk wisselend licht, voor zowel huis- als bedrijfseigenaren. Onder deze omstandigheden registreren veel andere camera’s wazige beelden die weinig details bevatten. De Full HD WDR Day & Night Outdoor Dome Network Camera lost dit probleem op. De meest recente aanwinst in het brede assortiment IP-bewakingscamera’s van D-Link neutraliseert fel tegenlicht en levert zo een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit. Bovendien is de camera goed te installeren in de meeste locaties binnens- en buitenshuis." Kevin Wen, President van D-Link Europe
Images
About D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

news