D-Link onthult agressieve Wireless AC prijsstrategie

Prijzen Wireless AC routers gelijk aan dualband Wireless N routers

15 JULY 2013, AMSTERDAM
Summary
D-Link maakt bekend dat de prijzen van de onlangs geïntroduceerde Wireless AC routers gelijk zijn aan de huidige productlijn dualband Wireless N routers. De Wireless AC routers zijn tot vier keer sneller dan de dualband Wireless N routers. De D-Link Wireless AC Routers zullen variëren in prijs van €79 tot €169.

Door de introductie van steeds meer “AC ready” apparatuur, waaronder de nieuwste smartphones, tablets, laptops en consoles, stijgt naar verwachting in de komende maanden de vraag naar ondersteunde producten zoals routers en dongles.

De nieuwe 802.11ac-standaard biedt oplossingen voor de meest voorkomende draadloze problemen. Oudere draadloze netwerken communiceren over de 2,4 GHz frequentie. Wireless AC functioneert echter op 5 GHz en is tot vier keer sneller en ondervindt geen interferentie van 2,4 GHz netwerken. Concreet betekent dit met de nieuwe DIR-868L een verschil van 1000 megabits per seconde vergeleken met een N-router. Ook kan men nu ongestoord meerdere Wi-Fi-apparaten tegelijk gebruiken zonder dat de draadloze verbinding hier hinder van ondervindt.

De D-Link Wireless AC routers hebben een stijlvol ontwerp en ondersteunen D-Link’s exclusieve Mydlink Cloud services. Hiermee is het streamen van HD-content en het op afstand beheren van je netwerk eenvoudiger dan ooit te voren. 

Quotes
"Wireless N wordt de komende 12 maanden vervangen. Want in een wereld waarin HD-streaming, real-time diensten, snelheid en bandbreedte voor meerdere apparaten vereisten zijn, creëert Wireless N onvoldoende capaciteit. “D-Link biedt met deze nieuwe Wireless AC routers connectiviteit, betrouwbaarheid en alle functies die nodig zijn voor een uitstekende prijs." Kevin Wen, President D-Link Europa
Images
About D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

news