D-Link lanceert Central WiFiManager, een gratis tool voor eenvoudig beheer van access points via cloudportal

D-Link lanceert Central WiFiManager, een gratis tool voor eenvoudig beheer van access points via cloudportal

03 NOVEMBER 2014, D-LINK CENTRAL WIFIMANAGER OPENT NIEUWE INKOMSTENBRONNEN VOOR DISTRIBUTIEPARTNERS
Samenvatting
Netwerkbeheerders kunnen dankzij D-Link’s webbased Central WiFiManager hun wireless access point management efficiënter inrichten. De speciaal ontwikkelde software wordt gratis geleverd bij bepaalde D-Link wireless access points (AP’s) en is ontworpen voor grote en snel groeiende organisaties. Het biedt netwerkbeheerders de mogelijkheid om tot wel 500 AP’s te beheren vanaf een enkele, veilige portal.

D-Link's nieuwe cloud-based tool creëert ook kansen voor IT-consultants en externe netwerkbeheerders om remote netwerkbeheer als service aan klanten te bieden. De speciaal ontwikkelde Wireless Controller Software is zo ontworpen dat distributiepartners eenvoudig en effectief meerdere netwerken kunnen beheren en monitoren, ongeacht waar ze zich bevinden. Hierdoor kan netwerkbeheer op afstand als een hosted cloud managed service geleverd worden aan klanten.

Naast realtime monitoring van het gehele draadloze netwerk, biedt de D-Link Central WiFiManager ook een aantal functies voor toegang, veiligheid, optimalisatie en beheer.

Netwerkoptimalisatie wordt geleverd door middel van automatische kanaal- en stroomoutputbeheer en optimalisatie van bandbreedte en band steering. Veiligheid wordt gegarandeerd dankzij ondersteuning voor lokale databases, externe RADIUS-server, LDAP en wachtwoord authenticatie voor WiFi. User access control zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot al deze functies.

De multi-tenant-architectuur biedt beheerautoriteit op verschillende niveau’s, zodat het toewijzen van rollen voor multi-site management eenvoudig is. Een beheerder van het hoofdkantoor kan bijvoorbeeld AP’s in alle kantoren beheren en monitoren, terwijl een regionale beheerder alleen het lokale netwerk kan beheren en monitoren. Dit raamwerk wordt aangevuld met NAT passthrough, wat betekent dat de controller AP’s kan beheren die achter een router of firewall zitten.

Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om een AP éénmaal te configureren om deze configuratie vervolgens op meerdere draadloze AP’s toe te passen. Daarbij komen nog de gedetailleerde en zeer visuele rapporten, die worden geleverd door een meertalige managementinterface.

Lees hier meer over D-Link Central WiFiManager

Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en YouTube

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten