D-Link verdubbelt capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid met DGS-6608 chassis-switch

Modulair ontwerp en betere beveiliging

21 NOVEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link introduceert met de nieuwe DGS-6608 een chassis-switch met acht slots die uitmuntende prestaties levert voor middelgrote bedrijven en metro ethernet aggregatie netwerken.

De DGS-6608 chassis-switch bouwt voort op het succes van de kleinere variant met vier slots, de DGS-6604. Deze nieuwe switch is perfect als centrale switch, als aggregatieswitch voor kleine tot middelgrote bedrijven, of als een campus- of metro aggregatieswitch voor MPLS-netwerken.

Met een flexibele modulaire architectuur conform de industrienormen, biedt de DGS-6608 switch schaalbaarheid zodat hetsysteem is voorbereid op een toename van intensiever of breder gebruik. Ook voor organisaties die 10-Gigabit packet switching en routing willen inzetten, of voor een netwerk tussen verschillende kantoren en op ethernet netwerken in woningen, is de DGS-6608 een betrouwbare investering.

Deze nieuwe switch biedt superieure prestaties dankzij een switch-gestructureerd moederbord met tot 1152 Tbps (857 Mpbs packet forwarding). Prestaties zijn verzekerd dankzij gedistribueerde packet switching en routing en intelligente line cards met een L2/L3/L4 switching-controller op de printplaat. Dit betekent dat lokaal verkeer naar een bepaalde netwerkmodule niet door het chassis geleid hoeft te worden.

Het flexibele modulaire ontwerp en de uitgebreide functies betekenen dat de DGS-6608 chassis-switch kan worden ingezet binnen een groot aantal configuraties en kan worden opgeschaald tot 288 10/100/1000BASE-T, 288 PoE, 288 SFP of 96 10-gigabit poorten.

Hoge beschikbaarheid is verzekerd dankzij een combinatie van maximaal twee redudante en load-sharing besturingsmodules en maximaal acht redudante load-sharing power-modules, hot-swappable line cards en vervangbare fanmodules, alsmede op standaarden gebaseerde betrouwbaarheid met ondersteuning voor 802.1D/1w/1s Spanning Tree, 802.1AX, 802.3ad linkaggregatie en VRRP- en ERPS-functionaliteit.

Netwerkbeveiliging wordt gewaarborgd door een aantal veiligheidsfuncties, inclusief toegangbeveiliging en bescherming tegen virussen en wormen. Toegangbeveiliging vindt plaats door middel van uitgebreide op policy gebaseerde ACL’s, poortbeveiliging en IP-MAC-poortbindingfuncties. Aanvallen die verborgen zijn achter besturingsprotocollen worden verijdeld om te voorkomen dat de CPU van de switch overstelpt raakt met overbodige taken die de prestaties van een netwerk verlagen. De DGS-6608 chassis-switch breidt de beveiliging uit tot aan netwerkbeheer via functies als SSH v2 en SNMP v3 met verificatie en encryptie van de beheergegevens.

De DGS-6608 chassis-switch beschikt over een breed scala D-Link Green technologiefuncties die een milieuvriendelijke manier van stroombesparing leveren. Deze omvatten switch-off poorten, een configuratietool voor stroomverbruik, slimme fans, een stroomspaarmodus en een tijdgebaseerde PoE.

De DGS-6608 chassis-switch kan worden aangeschaft als 'startpakket' (DGS-6608-SK), welke het chassis bevat tezamen met een DGS-6600-CM-II CPU-module en een DGS-6600-PWR 850W vermogensmodule.

De DGS-6608 chassis-switch is per directverkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van €6995.- ex BTW

Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en YouTube

Afbeeldingen
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten