D-Link zet volledig in op AC met nieuwe Wireless AC-routers

’s werelds breedste portfolio 802.11ac-modellen brengt snelheid en betrouwbaarheid

17 JUNE 2013, AMSTERDAM
Summary
Meer Nederlanders dan ooit zijn online en meer dan de helft van de volwassenen in Europa bezit een of meer apparaten met WiFi-verbinding. Naarmate er meer apparaten worden aangesloten op een netwerk gaat de snelheid achteruit en wordt de verbinding onstabiel. D-Link introduceert vier nieuwe Wireless AC-routers die de meest voorkomende draadloze problemen te lijf gaan.

Het nieuwe vlaggenschip van D-link is de Wireless AC1750 Dual-Band Gigabit Cloud Router met AC SmartBeam™ (DIR-868L). Met AC1750 snelheden, op gigabitniveau, is dit de snelste cloud-router ter wereld en geschikt voor gebruikers die topprestaties eisen. Voor fanatieke gamers zijn er speciaal vier Gigabit Ethernet-poorten toegevoegd. Ook is voor het streamen van media via een USB-stick en het overzetten van bestanden tussen werk- en thuisnetwerken de router voorzien van een USB-aansluiting.

De Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router met AC SmartBeam™ (DIR-860L) en de Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router (DIR-850L) hebben beide een AC1200 rating en bieden tot drie maal de snelheid van bestaande draadloze N300-netwerken. Daarnaast zijn ze uitgerust met Gigabit Ethernet, perfect voor het aansluiten van video game consoles of mediaspelers. Bovendien beschikt de DIR-860L over AC SmartBeam™-technologie. SmartBeam maakt gebruik van de multi-directionele antennes om individuele apparaten te vinden en te blijven volgen voor een optimale verbinding. Zo beschik je overal over een stabiele verbinding, zelfs op plekken waar de netwerkdekking voorheen slecht of zeer beperkt was.

Tot slot biedt de Wireless AC750 Dual-Band Cloud Router (DIR-810L) snelheden op AC750-niveau tegen een zeer competitieve prijs. Dit is de meest betaalbare optie voor mensen die hun router wilen vervangen of upgraden naar Wireless AC.

De nieuwe draadloze AC-routers hebben een opvallende, gestroomlijnde vormgeving en bieden de exclusieve mydlink™ Cloud Services, waarmee gebruikers het netwerk vanaf elke pc of mobiele telefoon op afstand kunnen beheren

De vier nieuwe modellen ondersteunen Wireless AC, de draadloze internetverbinding van de toekomst. Oudere draadloze netwerken communiceren over de 2,4 GHz frequentie. Wireless AC functioneert echter op 5 GHz en is tot vier keer sneller. Concreet betekent dit met de nieuwe DIR-868L een verschil van 1000 megabits per seconde vergeleken met een N-router. Het verschil tussen even een film downloaden of een film downloaden en ondertussen videobellen en het journaal kijken. Ook kan men nu ongestoord meerdere WiFi apparaten tegelijk gebruiken zonder dat de draadloze verbinding hier hinder van ondervindt. 

Naast de hoge prestaties op het gebied van Wireless AC kunnen gebruikers van de nieuwe cloud-routers dankzij mydlink™ Cloud Services het netwerk op afstand openen, beheren en controleren via de gratis mydlink™ Lite mobiele app. Gebruikers kunnen zo direct zien welke apparaten op het netwerk zijn aangesloten en de browsing-geschiedenis bekijken, ongewenste verbindingen blokkeren en e-mailwaarschuwingen ontvangen. Daarmee blijft het netwerk veilig voor het gezin en is het beschermd tegen ongewenste toegang. Bovendien kan de gratis QRS mobiele app voor iPhone, iPad en Android in seconden gebruikt worden. Er is geen computer voor nodig.

In combinatie met de nieuwe D-Link Wireless AC Dual Band USB Adapter (DWA-182) of Wireless AC Dual-Band USB Nano Adapter (DWA-171) kunnen gebruikers hun pc’s en notebooks snel en eenvoudig upgraden en zo optimaal gebruik maken van de grotere snelheden en functionaliteit van Wireless AC. Inmiddels zijn er veel mobiele apparaten die AC ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid:

 

Wireless AC750 Dual-Band Cloud Router DIR 810L €79,- incl BTW

 • Next  Generation Wireless Technology
 • Dual Band prestaties –  tot (2.4GHz) + 433Mbps (5GHz)
 • Backwards Compatibility
 • mydlink™ Cloud Services
 • Vier Gigabit Ethernet poorten
 • Vooraf ingestelde beveiliging, toegang tot gastnetwerk, ouderlijk toezicht & IPv6

Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router - DIR-850L €99,- incl BTW

 • Next Generation Wireless Technology
 • Dual-Band Performance  - tot 300Mbps (2.4GHz) + 867Mbps (5GHz)
 • Backwards Compatibility  
 • mydlink™ Cloud Services
 • Vier Gigabit Ethernet poorten
 • Vooraf ingestelde beveiliging, toegang tot gastnetwerk, ouderlijk toezicht & IPv6

Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router - DIR-860L met AC SmartBeamTM €129,- incl BTW

 • Next Generation Wireless Technology
 • Dual-Band Performance – tot  300Mbps (2.4GHz) + 867Mbps (5GHz)
 • Backwards Compatibility
 • mydlink™ Cloud Services 
 • Vier Gigabit Ethernet poorten
 • Vooraf ingestelde beveiliging, toegang tot gastnetwerk, ouderlijk toezicht & IPv6

Wireless AC1750 Dual-Band Gigabit Cloud Router - DIR-868L met AC SmartBeamTM €179,- incl BTW

 • Next Generation Wireless Technology
 • Dual-Band Performance - tot 450Mbps (2.4GHz) + 1300Mbps
 • Backwards Compatibility
 • mydlink™ Cloud Services
 • AC SmartBeam™ - Complete home coverage
 • Vier Gigabit Ethernet poorten
 • Vooraf ingestelde beveiliging, toegang tot gastnetwerk, ouderlijk toezicht & IPv6

 

 

Quotes
"De hele draadloze wereld beweegt zeer sterk in de richting van de nieuwe Wireless AC standaard. Of het nu gaat om de nieuwste smartphone, tablets, of nieuwe smart tv's, een nabije toekomst van Wireless AC komt er aan. We zijn verheugd om ultrasnelle HD media streaming, bestanden downloaden, VoIP-gesprekken en online gaming te leveren op meer apparaten, in meer kamers van het huis, zonder afbreuk te doen aan connectie snelheid of kwaliteit." Kevin Wen, President van D-Link Europe
Documents
About D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

news