D-Link lanceert Pocket Cloud Router voor onderweg

Dankzij ingebouwde accu overal toegang tot persoonlijke video's, muziek en foto's

08 OKTOBER 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link breidt het assortiment Cloud Routers uit met de introductie van de Pocket Cloud Router (DIR-506L); Een makkelijke manier om digitale content te delen en het creëert bovendien een internetverbinding “voor onderweg”.

De dunne Pocket Cloud Router past in een jaszak of kleine handtas en draait maximaal 4 uur op een volledig opgeladen accu. De router creëert een lokaal netwerk en genereert een persoonlijke cloud waarmee gebruikers van mobiele apparatuur gemakkelijk content kunnen openen, bekijken en delen. Dat betekent dat gebruikers niet meer afhankelijk zijn van een stopcontact in de buurt of een openbare wifi-verbinding. Er is nu een intuïtieve en goedkope manier om verbinding te krijgen, waar je ook bent.

Het bekijken en delen van content is nog makkelijker wanneer de Pocket Cloud Router wordt gebruikt in combinatie met de SharePort™-technologie van D-Link. Gebruikers kunnen de gratis app SharePort™ Mobile downloaden met een iPhone®, iPad® of Android™-toestel om content te openen, te bekijken en te delen vanaf een USB-stick die is aangesloten op de Pocket Cloud Router. Daarmee is de Pocket Cloud Router een ideaal apparaat voor gebruikers die muziek of foto’s willen delen vrienden of collega's.

Met SharePort™Mobile is meer mogelijk dan alleen snel toegang tot mobiele apparaten. Het draadloos maken van back-ups van bestanden kan zonder computer naar een USB opslagmedium . Dit is handig voor mensen die veel bestanden op hun mobiele apparaten hebben staan maar niet altijd de tijd hebben om een extra kopie te maken. Ook is het een goede oplossing voor apparaten zonder USB-poort.

Bovendien kunnen via de USB-poort mobiele telefoons en dergelijke worden opgeladen tot maximaal 5v/0,8A (4W). Dit is voldoende voor de meeste Smartphones.

Net als de Mobile Cloud Companion (DIR-505) kan de Pocket Cloud Router op verschillende manieren functioneren. In de Repeater-stand helpt het apparaat gaten vullen in de draadloze dekking. Daarmee wordt het bereik door het hele huis uitgebreid. Daarnaast kan het apparaat functioneren als Router/Access Point en als Wi-Fi Hotspot, waarmee wifi-capaciteit wordt toegevoegd aan een bestaande internetverbinding. Zo kan een gebruiker de Pocket Cloud Router direct koppelen aan een internetmodem of –punt in een hotel en zo één internetverbinding delen met anderen.

Nu mobiele apparaten en tablets steeds populairder worden, is er ook steeds meer vraag naar de mydlink™ Cloud Services van D-Link, omdat gebruikers overal en altijd toegang willen hebben tot content en apparatuur in hun thuisnetwerk.

D-Link zal later dit jaar een nieuwe versie van de Mobile Cloud Companion (DIR-505) geïntegreerd met mydlink™ Cloud Services uitbrengen. Deze grotere functionaliteit zal tegen het eind van het jaar middels een firmware-upgrade ook beschikbaar worden gemaakt voor eigenaren van de Pocket Cloud Router (DIR-506L).

De DIR-506L gaat 79,95 kosten en is Oktober verkrijgbaar


Pocket Cloud Router (DIR-506L)

Kenmerken:

  • Draait op oplaadbare accu, maximaal 4 uur accuduur
  • Inklapbare standaard – klein genoeg om in een jaszak of kleine handtas mee te nemen.
  • Direct draadloos waar al een bekabeld netwerk bestaat.
  • Breidt het bereik van een draadloos netwerk uit, kan een zwak signaal in het huis versterken.
  • Shareport™ Mobile app om bestanden te delen via een USB-stick en backups te maken van bestanden op een iPhone®, iPad® of Android™-apparaat.
  • 802.11 g/b draadloze connectiviteit en compatibel met 802.11n-apparaten.
  • WAN/LAN 10/100 Ethernet-poort.
  • USB 2.0-poort voor een USB-stick en om de meeste Smartphones (tot 5v/0,8A (4W)) te laden.

   

Citaten
"De populariteit van tablets en Smartphones heeft de manier waarop we werken en communiceren, veranderd. Deze verschuiving demonstreert de behoefte aan cloud-technologie. Daarom hebben we besloten deze productfamilie uit te breiden. We bieden onze klanten nog grotere flexibiliteit en zorgen ervoor dat ze nog makkelijker verbinding kunnen maken. De Pocket Cloud Router is onze laatste aanwinst en stelt gebruikers in staat naadloos verbinding te maken en content te delen. Ze beschikken nu over hun eigen persoonlijke cloud, ongedacht hun locatie en of ze nu toegang hebben tot stroom of niet." Kevin Wen, President of D-Link Europe
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten