D-Link introduceert ShareCenter™ 2-Bay NAS met mydlink™ Cloud Services

Nieuwe NAS biedt overal en altijd toegang tot je films, muziek en documenten

09 AUGUSTUS 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link breidt het Share Center assortiment uit met de ShareCenter 2-Bay NAS, de DNS-320L. Deze nieuwe 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure biedt eenvoudig toegang tot bestanden en multimedia met behulp van de mydlink website en app voor iPhone, iPod en Android. Eenmaal geïnstalleerd, kunnen gebruikers rechtstreek opgeslagen muziek, video’s en foto’s bekijken en afspelen vanaf hun ShareCenter op ieder mobiel apparaat.

In ieder huishouden zijn meerdere computers en mobiele apparaten te vinden waarop verschillende bestanden staan. Echter, deze bestanden kunnen vaak niet worden gedeeld of ze zijn incompatibel met verschillende computers. Wanneer een computer crashed door een virus of hardware problemen betekent dit vaak het verlies van familiefoto’s en essentiële documenten. Het creëren van een externe back-up is dus vitaal voor het veilig bewaren van waardevolle data. De DNS-320L is de ideale oplossing waar belangrijke bestanden opgeslagen kunnen worden die bovendien overal toegankelijk zijn.

Creëer een persoonlijke Cloud

Smartphones, tablets en andere mobiele apparatuur bieden gebruikers mobiliteit. Helaas gaat mobiliteit vaak ten koste van opslagruimte voor data en multimedia. Met de 6TB opslag van de DNS-320L behoort deze beperking tot het verleden. Door het creëren van een persoonlijke cloud behouden gebruikers controle en toegang tot al hun digitale content. Met de mydlink Cloud Services is de opgeslagen content namelijk te bereiken vanaf webbrowsers en mobiele apparaten met de mydlink app voor iOS of Android.

Streamen en delen van Multimedia
Het ShareCenter™ is een handige opslagplaats voor bestanden van ieder type maar is vooral erg geschikt voor multimedia zoals audio, video en foto’s. Dit ShareCenter is DLNA-gecertificeerd en dus compatibel met verschillende merken mediaspelers. ShareCenter eigenaren met een mediaspeler zoals de Boxee Box van D-Link kunnen rechtstreeks media gebruiken op hun TV zonder dat de computer aan hoeft te staan. iPod ®, iPad ® en iPhone ®-gebruikers die hun media willen streamen, gebruiken de geïntegreerde iTunes-mediaserver. Gedownloade content wordt automatisch met de P2P download-engine opgeslagen in de Cloud.

Eenvoudige installatie en configuratie
Het ShareCenter ™ is binnen enkele minuten geïnstalleerd. 2-bays ondersteunen elk harde schijven van maximaal 3 TB, die eenvoudig in het apparaat kunnen worden geschoven. Een handige set-up wizard begeleidt het installatieproces van nieuwe stations. Bovendien kunnen schijven met een hoge capaciteit bij elkaar worden geplaatst in een RAID 1-configuratie om verlies van gegevens te voorkomen. Belangrijke back-up software en ondersteuning voor Apple ® Time Machine zijn opgenomen, zodat de opslag van data van meerdere computers is gegarandeerd.

D-Link Green
Als onderdeel van D-Link Green, bevat de DNS-320L ook een aantal functies die zowel milieuvriendelijk als efficient zijn. Hard Drive power management en Smart Fan snelheidscontrole verlagen bijvoorbeeld de energiekosten en verlengen de levensduur van de harde schijven.

voor meer informatie: http://www.dlink.eu

ShareCenter
2-Bay Network Storage Enclosure Cloud:

Hardware
• 2 x 3,5" SATA interne drive bays 
• USB 2.0-poort (voor externe opslag en multifunctionele printers)
• Gigabit Ethernet-poort
Cloud
• mydlink ™ Cloud Services: toegang, downloaden, uploaden, of verwijderen van bestanden en mappen vanaf elke locatie met behulp van een mobiel apparaat
• Op afstand delen van media met behulp van de mydlink ™ mobiele app of op een pc via de mydlink ™ Cloud Services portal
Media Streaming
• DLNA Certified-mediaserver
• Photo Center software
• iTunes media server
• Peer-to-peer download-engine
Back-up opties
• Back-upsoftware
• Ondersteunt lokaal, op afstand, USB, en cloud back-up

Adviesprijs DNS-320L: € 119,99 

Citaten
"In de huidige digitale wereld is het veilig openen van gedeelde bestanden thuis of onderweg een noodzaak. Gelukkig is dit ShareCenter geïntegreerd met de mydlink Cloud Services. Grote hoeveelheden data op afstand toegankelijk maken is niet altijd even makkelijk, tenzij de opslagruimte direct en eenvoudig beschikbaar is. Daarom is de cloud bereikbaar vanaf ieder apparaat met mydlinkTM Cloud Services, zodat documenten en multimedia overal en altijd beschikbaar zijn." Kevin Wen, President van D-Link Europa
Afbeeldingen
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten