D-Link’s nieuwste Cloud Routers stroomlijnen het delen van bestanden en netwerk management

Cloud DIR-636L en Cloud DIR-826L Gigabit Cloud Routers ondersteunen configuratie, management, en het delen van bestanden vanaf een mobiel apparaat met iOS of Android™

07 AUGUSTUS 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link breidt het assortiment draadloze cloud routers uit met de Cloud Gigabit Router DIR-636L en de Cloud Gigabit Router DIR-826L. De routers ondersteunen snelheden tot respectievelijk 300 Mbps en 600Mbps en beschikken over mydlink cloud services voor eenvoudig beheer en configuratie met iPhone, iPad of Android-apparaat. Het delen van bestanden en multimedia is mogelijk via de mobiele Shareport of via een USB-opslagapparaat.

Controle met mydlink™ Cloud Services

D-Link Cloud Routers helpen gebruikers hun netwerk te controleren vanaf vrijwel iedere locatie met het toonaangevende mydlink cloud services platform. Beide routers zijn online toegankelijk via het mydlink-portaal en via een iPhone, iPad of Android-toestel met de gratis mydlink app. Hiermee kunnen bijvoorbeeld ouders controleren welke internetsites hun kinderen bezoeken. Met een druk kunnen de ouders controleren welke sites worden bezocht of voorkomen dat ongewenste apparaten verbinding maken met het thuisnetwerk. Bij iedere nieuwe activiteit op het netwerk kan een alert verstuurd worden via e-mail, zodat beheerders altijd op de hoogte zijn. Mobiele alerts waarschuwen gebruikers wanneer inbraakpogingen worden gedetecteerd of wanneer belangrijke security updates beschikbaar zijn.

Delen en streamen van bestanden met SharePort™ Mobile
Door een USB-opslagapparaat aan te sluiten op de Cloud Routers ontstaat een gemeenschappelijke opslagruimte, zodat bestanden gedeeld kunnen worden tussen computers en apparaten die zijn aangesloten op het thuisnetwerk. Een USB-harde schijf kan bovendien worden aangesloten op de USB-poort op de router voor het streamen van video's en muziek naar een laptop. Met de eenvoudige web interface kunnen gebruikers bestanden uploaden en afspelen die zijn opgeslagen op een USB-drive. De SharePort™ Mobile app voor iOS en Android-apparaten maakt het mogelijk om back-ups van foto's en video's te maken.

Gedeelde opslagruimte kan zelfs worden aangepast door het creëren van een gescheiden toegang tot het USB-station te controleren. Muziek kan bijvoorbeeld worden gedeeld met meerdere gebruikers, terwijl persoonlijke bestanden privé blijven. Cloud Routers met SharePort™ mobiele technologie kunnen bovendien worden gebruikt als media servers voor het streamen van media.

Direct configureren van een netwerk met Quick Router Setup (QRS) Mobile
Het configureren van de D-Link Cloud Routers kan met de QRS (Quick Router Setup) Mobile app voor iPhone of iPad. Het installeren van het draadloos netwerk kan dan zonder computer. Ook het veilig toevoegen van nieuwe apparaten aan het netwerk gaat met een druk op de knop met behulp van de Wi-Fi Protected Setup (WPS). WPA/WPA2 encryptie en een ingebouwde dual-actieve firewall (SPI en NAT) zorgen ervoor dat de gegevens draadloos veilig zijn.

Geniet van high-speed draadloze N-verbinding
Zowel de Cloud Gigabit Router DIR-636L en Cloud Gigabit Router DIR-826L creëren een snel en betrouwbaar draadloze netwerk voor het leveren van breedband internet door het hele huis. Wireless N technologie vergroot de dekking, verkleint dode hoeken en bewaart compatibiliteit met eerdere standaarden voor draadloze netwerken. De router high-powered booster verhoogt de signaalsterkte, terwijl de geïntegreerde antenne technologie meerdere streams van gegevens zendt voor draadloze verbinding in de uiterste hoeken van een huis of kantoor. Als dualband draadloze router maakt de Cloud Gigabit Router DIR-826L gebruik van de 5-GHz frequentieband om interferentie met andere draadloze apparaten in de buurt te voorkomen, zoals draadloze telefoons en magnetrons. De 5-GHz band wordt gebruikt in combinatie met de 2,4 GHz band om de bandbreedte van single-band draadloze oplossingen te verdubbelen. Dus perfect voor streaming, gaming of internetbellen.

Beide Cloud Routers beschikken over Gigabit Ethernet-poorten en hebben een aantrekkelijke cilindrische behuizing voor gemakkelijke installatie op een plank of een bureau en voor maximaal bereik en flexibiliteit. Beide zijn voorzien van een intelligente Quality of Service (QoS)-engine die het netwerkverkeer optimaliseert voor tijdgevoelige toepassingen zoals VoIP-telefoongesprekken en gaming.

Consumenten Adviesprijzen

DIR-636L  79,99  inc BTW

DIR-826L  119.99 inc BTW

---

Noot voor de redactie:

De Cloud Gigabit Router DIR-636L en Cloud Gigabit Router DIR-826L belangrijkste kenmerken:

 • Nieuwe look behuizing van het product
 • mydlink™ Cloud Services
 • mydlink™ app voor iOS en Android™
 • Op afstand beheerbaar:
  • Bekijk upload/download bandbreedte
  • Inzicht verbonden gebruikers
  • Inzicht in de internetgeschiedenis van iedere gebruiker
  • Blokkeren en deblokkeren van toegang tot het netwerk
  • Beheer van draadloos netwerkinformatie
 • SharePort™ Mobile
 • Op afstand toegang tot bestanden van aangesloten USB opslagapparaten
 • Deel bestanden met vrienden en familie via het internet
 • Aanmaken van gebruikers account en toegangscontrole
SharePort™ Mobile app voor iPhone®, iPad® en Android™
Citaten
"In het verleden waren cloud routers vaak het type apparaat waar consumenten niet vaak over nadachten. Maar de toegenomen afhankelijkheid van draadloze netwerken vraagt om een meer proactieve benadering. Het wordt steeds belangrijker om te weten wie er inlogt op jouw netwerk en wat anderen bekijken. D-Link cloud routers bieden een simpele oplossing voor het controleren welke websites worden bezocht, het blokkeren van ongewenste apparaten en het configureren van automatische e-mail alerts wanneer ongeoorloofde bezoekers verbinding proberen te maken. Bovendien kunnen deze functies allemaal gebruikt worden met een iPhone, iPad of Android toestel." Kevin Wen, President van D-Link Europa
Afbeeldingen
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten