Je persoonlijke netwerk met Mobile Cloud Companion van D-Link

Dankzij de draagbare Mobile Cloud Companion kun je verbinden, delen, backups maken, uitbreiden en opladen – en dat alles met één apparaat

12 JUNI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link introduceert vandaag haar Mobile Cloud Companion, een onmisbare apparaat voor iedereen met een tablet of smartphone die vaak onderweg is. De Mobile Companion (DIR-505) verandert elke internetverbinding in een Wi-Fi hotspot en zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk bestanden kunnen openen, bekijken en delen. Men kan zelfs de mobiele telefoon ermee opladen.

Het is de perfecte oplossing voor zakelijke reizigers en iedereen die vaak onderweg is. De Mobile Cloud Companion doet het zodra de stekker in een stopcontact wordt gestopt, zonder ingewikkelde installatie. Dankzij de ingebouwde antenne kunnen meerdere gebruikers en apparaten één draadloze internetverbinding delen.

De Mobile Cloud Companion heeft verschillende standen. In de Repeater-stand helpt het apparaat gaten in je draadloze dekking op te vullen, waarbij de gehele woning binnen het bereik valt. Daarnaast zijn er de Router/Access Point-stand en de Wi-Fi Hotspot-stand, waarmee een bestaande internetverbinding direct wordt uitgebreid met Wi-Fi-functionaliteit. Door de Mobile Cloud Companion direct aan te sluiten op een internet-aansluitpunt in bijvoorbeeld een hotel, kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd gebruik maken van één enkele draadloze internetverbinding. Dankzij de eenvoudige Wi-Fi protected setup (WPS), die met één druk op de knop wordt geactiveerd, kunnen gebruikers razendsnel aan de gang en wordt de beveiliging van de verbinding gegarandeerd.

De Mobile Cloud Companion is daarnaast uitgerust met een usb-poort, zodat je een memory stick of usb harde schijf kunt aansluiten en bestanden kunt delen of streamen naar elk ander aangesloten apparaat. De usb-poort doet daarnaast dienst als mobiel laadpunt*, wat bijzonder handig is als je vaak onderweg bent. Dankzij de mogelijkheid lokale content te bekijken en te delen en de "SharePort™ Mobile Technology" van D-Link is de Mobile Cloud Companion het ideale apparaat om een persoonlijke cloud op te zetten. Je downloadt simpelweg de gratis app "SharePort™ Mobile" naar een iPhone®, iPad® of Android™-apparaat om direct content op een memory stick of usb harde schijf te openen, te bekijken en te delen. Dankzij de gratis app SharePort™ Mobile heeft de gebruiker ook de volledige controle. Zo is er probleemloos toegang tot de inhoud van een mobiel apparaat en kan er snel een draadloze backup naar een usb opslagapparaat worden gemaakt zonder dat daarvoor een computer nodig is.

Omdat hij kleiner is dan een standaard muis en slechts 114 gram weegt, is de Mobile Cloud Companion de ideale oplossing voor onze steeds mobielere wereld. Hij past makkelijk in je zak of laptoptas. Met dit mobiele apparaat krijgen gebruikers op eenvoudige en betaalbare wijze antwoord op hun behoeften ten aanzien van vermogen en connectiviteit, waar ze ook zijn.

De DIR-505 heeft een adviesprijs van 69,95 incl BTW en is eind juni beschikbaar 

*Via de Mobile Cloud Companion kunnen uitsluitend smartphones worden geladen.

Citaten
"De moderne consument vraagt vooral om mobiliteit en gemak. Met de komst van tablets en smartphones is de manier waarop we werken en contact houden met elkaar, veranderd. Maar de bijbehorende technologie kon zich niet altijd even snel ontwikkelen. Het mooie aan de Mobile Cloud Companion is de manier waarop gebruikers naadloos toegang hebben tot content op elke mogelijke lokale bron en deze kunnen delen. Zo beschikken ze over een persoonlijke cloud. Dankzij de flexibiliteit en eenvoud van het apparaat kan je snel bij je content, of dat nu via het internet is of op een centraal opgeslagen apparaat." Kevin Wen, president van D-Link Europe
Afbeeldingen
Video's
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten