D-Link brengt als eerste een cloudrouter met ouderlijk toezicht

29 MEI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Het eerste nieuwe model in de serie cloudrouters is de DIR-605L, die op afstand kan worden bediend via een mobiele telefoon of iPad. Als gebruiker kan men eenvoudig de draadloze router beheren en bedienen via een app – ook als men niet thuis is.

D-Link introduceert vandaag een draadloze router die is gebaseerd op cloudtechnologie. Met behulp van deze functie kan de gebruiker eenvoudig het thuisnetwerk op afstand bewaken, configureren en beheren. De nieuwe router is bedoeld voor iedereen die zijn netwerk extra goed in de gaten wil houden, zoals bijvoorbeeld ouders die willen weten wat hun kinderen uitvoeren op het internet.

De cloudservice van D-Link is gratis en kan worden gebruikt voor diverse D-Link producten, zoals cloudcamera’s, een Network Video Recorder en nu ook voor draadloze routers. De producten zijn volledig geïntegreerd via de centrale cloudservice mydlink en biedt de gebruiker vanaf een App of browser eenvoudig toegang tot apparaten en bestanden binnen het netwerk.

D-Link heeft veel geïnvesteerd in onderzoek om een simpel te bedienen cloudservice voor consumenten en kleine bedrijven aan te kunnen bieden. Ons doel is om gebruikers volledige toegankelijkheid te bieden tot al hun apparaten, ongeacht of zij zich thuis of ergens anders bevinden.

De DIR-605L via mobiele telefoon beheren

Gebruikers kunnen hun netwerk bewaken en beheren via de cloudservice mydlink. De router is altijd bereikbaar via een iPhone, iPad of Android-toestel. Daarmee kunt u onder meer zien wie er is aangesloten op het netwerk en ongewenste bezoekers in de gaten houden. U kunt zelfs gebruikers op afstand uitschakelen en de browser geschiedenis bekijken.

Belangrijkste functies en eigenschappen:

  • 802.11n en 300 Mbps
  • Krachtige antenne waarmee u overal in huis bereik heeft
  • Gratis apps voor iPad, iPhone en Android
  • Wi-Fi Protected Setup waarmee u met één druk op de knop een draadloos netwerk kunt coderen (WEP/WPA/WPA2)
  • Dubbele firewall (SPI en NAT)
  • Snelle installatie zonder installatie-cd.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de DIR-605L bedraagt 44,95 incl BTW en hij is vanaf eind Juni verkrijgbaar.

Productcategorieën binnen mydlink

1. Cloudcamera’s op basis van cloudtechnologie

Met de cloudcamera’s van D-Link kan de gebruiker via mydlink op een mobiele telefoon, iPad of computer, vanaf iedere willekeurige plek toegang krijgen tot de beelden van de camera. Alle camera’s zijn bijzonder eenvoudig te installeren, en sommige uitvoeringen kunnen ook opnames maken van wat er in huis gebeurt. De volgende camera’s maken op dit moment deel uit van de mydlink-cloud.

  • Instapmodel DCS-930L
  • Dag- en nachtcamera DCS-932L
  • Uitgebreide dag- en nachtcamera DCS-942L

2. Network Video Recorder

De DNR-322L is een Network Video Recorder die kan worden aangesloten op een netwerk om video-opnames met een hoge resolutie te maken. De DNR-322L detecteert automatisch alle aangesloten camera’s binnen het netwerk, en kan tot zes weken lang opnemen. De opnamefunctie kan ook via mydlink worden beheerd.

3. Routers en opslagoplossingen op basis van cloudtechnologie

De cloudrouters van D-Link bieden u makkelijk toegang tot uw thuisnetwerk. het zijn de ideale routers voor wie zijn of haar netwerk wil kunnen beheren, ook op afstand. Als eerste wordt de DIR-605L gelanceerd, maar later dit jaar volgen ook andere uitvoeringen. D-Link lanceert bovendien cloudgebaseerde opslagoplossingen voor mydlink.

Citaten
"In 2011 heeft D-Link diverse veelgeprezen cloudcamera’s gelanceerd op basis van deze cloudtechnologie. In de loop van dit jaar volgen diverse nieuwe cloudproducten, waarvan de router DIR-605L de eerste is." Marco Stenvall, hoofd consumentenproducten bij D-Link
Afbeeldingen
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten