D-Link breidt DGS-3630 serie uit met Power-over-Ethernet switches

D-Link, internationaal fabrikant van netwerkapparatuur, breidt zijn DGS-3630 serie van Layer 3 Stackable Managed Gigabit switches uit met twee Power over Ethernet (PoE) modellen: de DGS-3630-28PC met 24 PoE+ GE poorten en de DGS-3630-52PC met 48 PoE+ GE poorten. Gezien de hoge dichtheid, stapelmogelijkheden en eenvoudig beheer, kunnen de DGS-3630 switches voor diverse doeleinden ingezet worden: hetzij als core-, access- of distributie-switch. De switches zijn ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven en ISP’s.

 

Vorig jaar ontving de DGS-3630 switch serie nog een Seal of Approval van het meest gewaardeerde, onafhankelijke testinstituut uit de industrie: de Tolly Group. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat de prestaties van een van de DGS-3630 switches over de hele linie overeenkwamen met de prestaties van een vergelijkbare Cisco switch of deze zelfs overschreed. En dat terwijl de DGS-3630 switch aanzienlijk goedkoper is in vergelijking tot de concurrent en een veel lager energieverbruik heeft.*

 

Dankzij de toevoeging van PoE, zijn de DGS-3630-28PC en de DGS-3630-52PC de ideale switches om een razendsnel 802.11ac draadloos netwerk te creëren. Door de hoge concentratie poorten en voldoende PoE power, kunnen meerdere krachtige draadloze access points worden aangesloten op een enkele switch en tegelijkertijd van stroom worden voorzien. Bovendien zijn er de traffic management functie en de tien ingebouwde Gigabit poorten om het netwerk te optimaliseren en potentiële bottlenecks tegen te gaan.

 

Bovendien maakt de DGS-3630 serie stapelen mogelijk, zodat je eenvoudig het netwerk kunt uitbreiden wanneer dit nodig is. In totaal kunnen er maximaal negen switches gestapeld worden. Dit kan leiden tot wel 432 Gigabit Ethernet poorten per stack, terwijl alle gekoppelde switches via slechts één IP-adres aangestuurd worden. Dankzij redundante voeding kan de stack eenvoudig worden beheerd.

 

Er kunnen meerdere software-images geleverd worden voor de DGS-3630 serie. Dit stelt klanten in staat om software management eenvoudig te upgraden wanneer er specifieke features nodig zijn. De switches van de DGS-3630 serie worden standaard geleverd met de Standard Image (SI) software. Voor extra functionaliteit kunnen de switches met een aparte licentie worden opgewaardeerd met de Enhanced Image (EI) en MPLS Image (MI). De SI-software biedt SMB en SME functionaliteit, zoals L2 switching, entry-level routing, L2 multicast, Quality of Service (QoS), Operations, Administration en Maintenance (OAM), en robuuste beveiligingstechnologie. De EI-software bevat dezelfde functionaliteiten als de SI-software met daarbovenop full L3 routing voor Enterprise Integration inclusief OSPF, BGP, VRF-Lite en L3 multicast. De MI-software biedt daarentegen VPN services voor ISPs, inclusief IS-IS en MPLS L2/L3 VPN.

 

Prijzen en beschikbaarheid

Beide switches zijn vanaf nu verkrijgbaar; de DGS-3630-28PC voor een adviesprijs van EURO 2345 excl. BTW en de DGS-3630-52PC voor een adviesprijs van EURO 4120 excl. BTW.

 

Ga voor meer informatie naar: http://www.dlink.com

 

*Voor het volledige Tolly Report, bezoek: http://www.tolly.com/DocDetail.aspx?DocNumber=217112

Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten