D-Link komt met betaalbare Wireless AC1300 Access Point voor bedrijven

Voor een ultrasnelle en betrouwbare Wi-Fi verbinding op kantoor

D-Link kondigt vandaag de lancering van haar eerste Wireless AC1300 Wave 2 Enterprise Wi-Fi Access Point aan: de DAP-2610. De DAP-2610 biedt bedrijven de basis voor een ultrasnelle en betrouwbare Wi-Fi verbinding. Bovendien kan dankzij dit nieuwe access point het draadloze netwerk eenvoudig beheerd en uitgebreid worden. En dat alles voor een relatief lage prijs.

 

De DAP-2610 is speciaal ontworpen om netwerkbeheerders te helpen bij het implementeren en beheren van betrouwbare Wi-Fi verbindingen voor meerdere draadloze apparaten. De DAP-2610 maakt gebruik van de 5GHz frequentieband om interferentie met andere draadloze apparaten in de buurt te voorkomen. Het kan netwerken op verschillende locaties met elkaar verbinden zonder dat er extra bekabeling nodig is. Tevens biedt hij simultane dualband draadloze LAN-opties en maakt hij gebruik van de nieuwste 802.11ac Wave 2 technologie.

 

Technische eigenschappen:

·         Wave 2 technologie – betrouwbare en ultrasnelle performance dankzij de laatste 802.11ac Wave 2 Wi-Fi standaard

·         Ultrasnelle Wi-Fi – snelheden tot 400 Mbps (256-QAM) op de 2.4GHz band en 900 Mbps op de 5GHz band

·         MU-MIMO technologie – de DAP-2610 is voorzien van MU‑MIMO (Multi‑User, Multiple Input, Multiple Output) technologie, waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd bediend kunnen worden voor hogere Wi-Fi snelheden

·         Aangedreven door de industriële 802.3af (PoE) standaard of door optionele DC-ingangen voor een eenvoudige installatie

 

Veelzijdig

De DAP-2610 is een schaalbare optie die eenvoudig kan worden ingezet en beheerd.

Hij is compact en zeer veelzijdig. Het nieuwe access point kan zowel aan het plafond als aan de muur gemonteerd worden, of gewoon op een bureau geplaatst worden. Dankzij de integratie van 802.3af Power over Ethernet (PoE) kan de DAP-2610 zelfs ingezet worden op plaatsen waar er geen stopcontacten beschikbaar zijn.

 

Maximale veiligheid

Zoals bij alle zakelijke oplossingen van D-Link vormt veiligheid de basis van het ontwerp van de DAP-2610. De DAP-2610 ondersteunt zowel Personal als Enterprise versies van WPA en WPA2 (802.11i) met ondersteuning voor RADIUS server backend en een ingebouwde interne RADIUS-server waardoor gebruikers zelf hun accounts kunnen aanmaken in het apparaat. Tevens is deze betaalbare Wireless AC1300 Access Point voorzien van MAC-adresfiltering, draadloze LAN-segmentatie, de functie “SSID-broadcast uitschakelen”, rogue AP-detectie en een draadloze broadcast-scheduler voor een maximale bescherming van het draadloze netwerk op kantoor.

 

Extra voordelen:

·         “AC Beamforming” zorgt voor sterke draadloze verbindingen

·         Geavanceerde functies als load-balancing en redundancy voor een stabiele en snelle draadloze verbinding.

·         Netwerkbeheerders kunnen meerdere exemplaren van de DAP-2610 inzetten binnen een bedrijf en ze zo configureren dat ze samen een brug vormen om het netwerk zo snel mogelijk uit te breiden en tegelijkertijd netwerktoegang te bieden voor individuele cliënten.

·         De DAP-2610 kan in verschillende standen worden gebruikt, zoals een toegangspunt, een draadloos distributiesysteem (WDS), een WDS met toegangspunt of als wireless client.

·         Ondersteuning voor Wi-Fi Multimedia (WMM) Quality of Service (QoS) functie voor een betere levering van audio, spraak en video.

·         D-Link Central WiFi-Manager biedt geavanceerde opties voor het configureren en beheren van meerdere access points vanuit één locatie.

·         Traditionele configuratie methoden met inbegrip van het Web (HTTP), Secure Socket Layer (SSL) en Secure Shell (SSH). Telnet wordt ook aangeboden.

 

Beschikbaarheid en prijs

De DAP-2610 heeft een adviesprijs van EURO 144,95 incl. BTW en is per direct verkrijgbaar.

 

Ga voor meer informatie naar: http://www.dlink.com

Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten