D-Link introduceert nieuwe Wi-Fi Covr technologie

Ultrasnelle en betrouwbare Wi-Fi verbinding door het hele huis

D-Link, internationaal producent van netwerk- en beveiligingsapparatuur, heeft tijdens CES 2017, ’s werelds grootste evenement voor consumententechnologie en elektronica in Las Vegas, twee nieuwe Wi-Fi oplossingen geïntroduceerd voor dekking in het hele huis: de Covr Wi-Fi Kit (DKT-883) en de Covr PowerLine Wi-Fi Kit (DHP-W732AV). De Covr  Wi-Fi Kit is een eenvoudige, intelligente oplossing die een high-performance router en extender gebruikt om een Wi-Fi netwerk te creëren tot in alle hoeken van de woning. De Covr PowerLine Wi-Fi Kit (DHP-W732AV) is één van de eerste Wi-Fi oplossingen voor het hele huis die PowerLine technologie gebruikt als basis. Het maakt gebruik van een al bestaande router in huis en een set adapters voor het realiseren van een volledige dekking. 

Terwijl andere netwerkoplossingen gebruikmaken van meerdere access points, maakt D-link’s Covr Wi-Fi Kit (DKT-883) gebruik van slechts één access point in combinatie met extenders. De router vormt de ruggengraat van het draadloze netwerk. Hij biedt geavanceerde functies en de snelheid die nodig is om intensieve activiteiten mogelijk te maken zoals 4K-streaming en gebruik op meerdere apparaten. In combinatie met naadloze extenders (DAP-1655) om moeilijk bereikbare gebieden te bereiken, levert Covr overal in huis een Wi-Fi verbinding, inclusief bovenverdiepingen, kelders en achtertuinen.  

De Covr PowerLine Wi-Fi Kit (DHP-W732AV)(1) zorgt voor een sterke Wi-Fi verbinding met behulp van geavanceerde PowerLine technologie. PowerLine werkt via het elektriciteitsnetwerk in huis, waarbij elektrische circuits omgezet worden in high-speed draadloze netwerken en elk stopcontact kan worden gebruikt als netwerkaansluiting(2). De DHP-W732AV Covr PowerLine Wi-Fi Kit bevat twee DHP-W730AV extenders: één voor het contact met de al bestaande router en één voor uitbreiding van het netwerk via PowerLine. Met drie Gigabit Ethernet poorten per adapter, kunnen gebruikers computers, Smart TV’s en andere apparaten eenvoudig aansluiten. 

Belangrijke kenmerken van de Covr Wi-Fi Kit 

- MU-MIMO technologie: gaat slim om met verschillende gebruikers tegelijkertijd

- Naadloze connectiviteit met Wi-Fi SON (ontwikkeld door Qualcomm Technologies, Inc., een dochteronderneming van Qualcomm Incorporated): 

o Smart Steering: apparaten maken automatisch verbinding met de router of extender die het meest optimale Wi-Fi signaal biedt

o Dynamic Adaption: er vindt load balancing plaats om de taakverdeling tussen de 2.4GHz band en de 5GHz band te balanceren

- 11AC snelheid(3):

o AC2600 Dual-Band MU-MIMO Wi-Fi Router (DIR-883) – 4x4 11ac met een maximale snelheid van 1733Mbps op de 5GHz band en 800Mbps op de 2.4GHz band 

o AC1300 Gigabit Wi-Fi Extender (DAP-1655) – 2x2 11ac met een maximale snelheid van 867Mbps op de 5GHz band en 400Mbps op de 2.4GHz band

- Makkelijke installatie: de router en extender zijn al op elkaar ingesteld voordat ze verpakt worden

- Compatibiliteit: ondersteunt legacy apparaten en Wi-Fi standaard 802.11n/g

Belangrijke kenmerken van de Covr PowerLine Wi-Fi Kit 

Naast Smart Steering en Dynamic Adaption heeft de DHP-W730AV ook een groot aantal andere voordelen: 

- PowerLine AV2 1300 voor snelheden tot maar liefst 1300Mbps

- 2x2 11ac met een maximale snelheid van 867Mbps op de 5GHz band en 300Mbps op de 2.4GHz band

- 11AC Wave 2 Technology met geavanceerde MU-MIMO voor een hogere netwerkefficiëntie 

- Gigabit Ethernet connectiviteit

- Plug-and-Play installatie

Beschikbaarheid 

Zowel de Covr Wi-Fi Kit (DKT-883) als de Covr PowerLine Extender (DHP-W730AV) zijn vanaf Q2 2017 beschikbaar.

Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten