Euronics gaat Smart Home producten van D-Link verkopen

AMSTERDAM, 14 juli 2016 – D-Link kondigt vandaag een partnerschap met retailer Euronics aan. Euronics, de op een na grootste consumentenelectronicaretailer van Europa, bestaat uit een netwerk van meer dan 11.000 onafhankelijke electroretailers in 35 Europese landen, opererend onder retailnamen zoals Euronics, Boulanger, Selexion, Sharaf DG, Foxtrot en Teknosa. Als retailpartner van D-Link zal Euronics met de verkoop van de mydlink™ Home productreeks profiteren van de groeiende consumentenvraag naar Smart Home producten.

Euronics is al meer dan 25 jaar actief in Europa en groeit nog steeds ieder jaar significant. Vorig jaar rapporteerde Euronics een omzet van 19 miljard euro. De verkoop van Smart Home producten biedt de innovatiegerichte internationale groep aanzienlijke verkoopresultaten, want dit marktsegment belooft in 2016 een grote groei te ondergaan. In 2015* bedroeg de waarde van wereldwijde Smart Home-markt iets minder dan $47 miljard. Experts schatten dat de waarde nu iets minder dan $122 miljard bedraagt.

 

"Consumenten zijn op zoek naar Smart Home producten om hun huizen veiliger en hun leven gemakkelijker te maken. Dit marktsegment vormt een belangrijke groeimogelijkheid voor de detailhandel, want consumenten willen persoonlijk geholpen worden met uitleg over de mogelijkheden van Smart Home producten en de installatie en het onderhoud van hun eigen Smart Home", zegt Kevin Wen, President van D-Link Europe. "Met Euronics als partner geven wij in heel Europa gehoor aan deze vraag.”

 

Consumenten zullen in de toekomst in alle Euronics winkels door heel Europa de mydlink™ Home productreeks terugvinden. In eerste instantie richt de samenwerking zich op de kernmarkten, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden. Deze winkels zullen voorzien worden van een point-of-sale (POS) waar de mogelijkheden van de mydlink Home producten worden gedemonstreerd. Op een later moment zullen ook de andere Euronics winkels in EMEA en GOS-landen de Smart Home producten van D-Link gaan verkopen.

 

"De samenwerking met D-Link past perfect in onze strategie om een betrouwbare adviseur in de innovatieve wereld van de elektronica te zijn. D-Link heeft een sterke geschiedenis in netwerktechnologie en biedt een solide scala aan slimme producten die de voordelen van een Smart Home aan de consument zullen tonen. De producten zijn makkelijk te gebruiken en interoperabel met de grootste moderne “Internet of Things”-platformen", zegt John Olsen, Managing Director, Euronics International Ltd.

 

Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten