D-Link viert 30e verjaardag als innovator in netwerktechniek

Drie decennia van innovatie en beste netwerktechnologie

23 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
D-Link, producent van netwerkapparatuur, viert haar 30ste verjaardag als wereldwijde innovator in technologie en netwerken. Het bedrijf is uitgegroeid van een groep van zeven oprichters in 1986, tot een organisatie met 2.700 personeelsleden, verspreid over 65 landen wereldwijd. Het bedrijf kent daarbij al meer dan twee decennia lang een jaarlijkse groei van meer dan 10 procent.

Tegelijk met deze mijlpaal breekt voor de Taiwanese multinational een nieuw tijdperk aan: recent is John Hsuan als de nieuwe president aangetreden.

In 1986 richtte Ken Kao D-Link op, toen bekend als Datex Systems, en brak daarmee los van de bestaande netwerkapparatuur-industrie door de ontwikkeling van betaalbare, kwalitatief hoogwaardige netwerkadapters, die kleiner en slimmer dan de andere beschikbare technologieën waren. Deze nieuwe betaalbaarheid en verbeterde functionaliteit hielpen mee aan de versnelling van de wereldwijde pc-revolutie die computers voor meer mensen toegankelijk maakte. Het succes werd vooral bereikt door het gebruik van aangepaste chips die het bedrijf zelf ontwierp.

D-Links assortiment werd uitgebreid naarmate de wereld steeds verder digitaal verbonden werd. Het portfolio strekt zich nu uit tot high-performance Wi-Fi-routers, beveiligingssystemen, video surveillance camera’s, Smart Home producten met slimme stekkers die op afstand kunnen worden bediend en mobiele apps voor het beheer van ‘slimme’ producten.

D-Link is verantwoordelijk voor vele 'primeurs' in de afgelopen 30 jaar:

• In 1988 begon D-Link - toen nog Datex Systems - met het eerste peer-to-peer LANSmart Network Operating System

• De eerste netwerkproducent die investeert in een speciaal cloud-platform, waarmee de weg werd vrijmaakt voor cloud-routers, cloud-camera's, de mydlink app en de mydlink Home app voor het beheer van Smart Homes

• De eerste 10BASE-T Ethernet-hub in 1990

• De eerste PCMCIA Ethernet-adapter voor laptop PC’s

• 's Werelds eerste Fast Ethernet switch met een ISDN-remote-router

• De eerste 11MB draadloze kabel/DSL router

• De eerste 180-graden ‘Wide Eye’ bewakingscamera


Citaten
"Met drie decennia ervaring blikken we met trots terug op de behaalde resultaten. Onze business is gebouwd op de fundamenten leiderschap, groei en passie. Die zie je terug in onze producten, vanaf het eerste ontwerp. We blijven onze passie voor het verbinden van mensen doorzetten. Ook in dit tijdperk van intelligente, geautomatiseerde diensten waarbij informatie waar ook ter wereld aan elkaar gekoppeld wordt. Het is een spannende tijd en we kijken ernaar uit om te werken aan nieuwe manieren om de consument aan te sluiten op de volgende generatie van het internet" Kevin Wen, President van D-Link Europe
Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten