D-Link komt met eenvoudige oplossing voor beheer van Wi-Fi netwerken

Unified Wireless Controller voor beheerders om netwerkomgeving eenvoudig te beheren

26 AUGUSTUS 2015

D-Link introduceert een zeer schaalbare en eenvoudig in te zetten Wireless Access Management oplossing met de lancering van haar Unified Wireless Controller (DWC-2000). De gecentraliseerde Wireless LAN manager stelt gebruikers in staat om maximaal 64 draadloze access points per controller te beheren. Ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld het onderwijs waar vaak veel access points geïnstalleerd zijn. Het aantal access points is te upgraden naar 256 wanneer het netwerk dat vereist, waardoor een maximum van 1.024 draadloze access points ontstaat.

De Unified Wireless Controller maakt het beheren van grote netwerken makkelijker voor netwerkbeheerders dankzij de geavanceerde beheerfuncties en de eenvoudige installatie. Het opzetten van een netwerk duurt slechts enkele minuten en is met behulp van de Setup Wizard-interface eenvoudig uit te voeren. De Unified Wireless Controller kan automatisch compatibele D-Link Wireless Access Points ontdekken, deze toevoegen in de Access Point lijst en ze met een eenmalige configuratie-instelling aansturen. Het is niet langer nodig complexe configuraties uit te voeren.

“Onderwijsinstellingen tellen steeds meer leerlingen en leraren en daarnaast maakt het onderwijs vaker gebruik van digitale leermiddelen. Dit vereist toegang tot een stabiel netwerk voor iedere gebruiker, op iedere locatie. De D-Link Unified Wireless Controller beantwoordt de eisen van een complex groeiend netwerk. Het biedt een hoge schaalbaarheid met de optie om uit te breiden van 64 tot 256 access points per controller. Tegelijkertijd helpt de gecentraliseerde draadloze LAN-manager om de betrouwbaarheid en veiligheid van de draadloze omgeving te garanderen,” aldus Kevin Wen, President van D-Link Europe Ltd.

Voor het aanbieden van het draadloze netwerk aan een groot aantal gasten tegelijkertijd, zorgen beheerfuncties voor eenvoud en veiligheid. Van het creëren van accounts en het monitoren van gebruikers tot extensie van sessies; veelzijdige functies vereenvoudigen het beheren van het draadloze gastnetwerk. Ze bieden ook controle over factoren zoals de bandbreedte en de rechten die tijdelijke accounts krijgen toegewezen.

Draadloze netwerken van onderwijsinstellingen vereisen uiteraard een goede beveiliging. Deze controller biedt krachtige en uitgebreide draadloze beveiliging, waarmee mogelijke aanvallen van ongeautoriseerde gebruikers en apparaten worden geblokkeerd. Het geïntegreerde Wireless Intrusion Detection System (WIDS) detecteert malafide access points en clients en anticipeert om mogelijke inbreuk te voorkomen. Dit gaat gepaard met de Captive Portalfunctie van het apparaat. Deze functie kan gebruikers toegang weigeren tot het netwerk totdat hun identificatie is bevestigd.

Bovendien heeft de draadloze controller een zelforganiserende, zelf optimaliserende en zelfhelende technologie, wat extra stabiliteit aan het draadloze netwerk toevoegt. Dit wordt gecombineerd met maximaal 4+4 Wireless Controller Redundancy en AP Provisioning, die in noodsituaties automatisch het AP beheer van de defecte controller overschakelt naar de back-upcontroller. Op deze manier zal het netwerk je nooit in de steek laten.

Om het inzicht te bieden wat netwerkbeheerders nodig hebben, toont een dashboard real-time monitoring van access points. Dankzij aanpasbare widgets kunnen netwerktoepassingen in één oogopslag efficiënt worden beheerd en geoptimaliseerd.

Beschikbaarheid en adviesprijs

De Unified Wireless Controller (DWC-2000) is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 2299,- excl. BTW.Volg ons op onze social media kanalen: Facebook, Twitter en YouTube

Citaten
"Onderwijsinstellingen tellen steeds meer leerlingen en leraren en daarnaast maakt het onderwijs vaker gebruik van digitale leermiddelen. Dit vereist toegang tot een stabiel netwerk voor iedere gebruiker, op iedere locatie. De D-Link Unified Wireless Controller beantwoordt de eisen van een complex groeiend netwerk. Het biedt een hoge schaalbaarheid met de optie om uit te breiden van 64 tot 256 access points per controller. Tegelijkertijd helpt de gecentraliseerde draadloze LAN-manager om de betrouwbaarheid en veiligheid van de draadloze omgeving te garanderen." Kevin Wen, President van D-Link Europe Ltd.
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over D-Link

D-Link ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 30 jaar Award-winnende oplossingen voor netwerken, draadloos internet, videobewaking, opslag en domotica. Als wereldleider in connectiviteit innoveert D-Link zakelijke netwerken en stellen ze bedrijven in staat om efficiënter te werken. Ook hebben ze een belangrijke rol als voorloper in de ontwikkeling van ‘Smart Home’-technologie. D-Link maakt het voor consumenten gemakkelijk en betaalbaar om hun huis te beveiligen en te automatiseren, zodat ze met behulp van hun smartphone of tablet waar ook ter wereld hun eigendommen in de gaten kunnen houden.

D-Links uitgebreide assortiment innovatieve, hoogwaardige en intuïtieve technologieën zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als consumenten, via een wereldwijd netwerk channel- en retailpartners en dienstverleners.

Volg ons op onze sociale-mediakanalen: Facebook, Twitter en LinkedIn.

berichten